Руската православана църква също е срещу абортите В руския парламент

...
Руската православана църква също е срещу абортите В руския парламент
Коментари Харесай

Русия готви забрана за абортите и в частните клиники


Руската православана черква също е против абортите

В съветския парламент - Държавната дума, е импортиран законопроект за възбрана на абортите в частни клиники. Това разкри ТАСС.

" Изкуственото спиране на бременността ще се прави в медицински организации от държавната и общинската система на опазване на здравето ", се споделя в документа, импортиран в Държавната дума в сряда.

Законопроектът 510787-8 е импортиран от законодателното заседание на Нижегородска област.

През ноември беше обявено, че частни клиники в Крим непринудено са отказали да правят аборти. Ръководителят на републиката Сергей Аксьонов назова решението на частните клиники в Крим социална самодейност.

През юни заместник-председателят на Държавната дума Пьотр Толстой прикани съветското Министерство на здравеопазването да забрани абортите в комерсиалните клиники.

През октомври Министерството на здравеопазването ограничи приложението на препаратите мизопростол и мифепристон, които най-често се употребяват от частните клиники за спиране на бременността. Преди това здравното ведомство издаде методически рекомендации, с които прикани лекарите да образуват " отрицателно отношение към абортите " измежду дамите, заключи " Дойче веле ".

Миналата година в Русия Статистическата работа е записала 506 000 процедури за изкуствено спиране на бременността, една пета от които са били осъществени в частни клиники. Министерството на здравеопазването регистрира спад на абортите с шест % и изясни тези триумфи с консултациите преди предприемането на процедурата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР