Руската полиция арестува днес отлъчен от Църквата свещеник при акция

...
Руската полиция арестува днес отлъчен от Църквата свещеник при акция
Коментари Харесай

В Русия арестуваха отлъчен свещеник, завзел манастир - подтиквал деца към самоубийство

Руската полиция арестува през днешния ден отстранен от Църквата духовник при акция против завзет от него манастир, и го упрекна, че е подтиквал деца към самоубийство, съобщи Ройтерс, като се базира на неговия юрист. Според съветски медии той е арестуван за 2 месеца.

Отец Сергий, чието светско име е Николай Романов, се прочу тази година, откакто отхвърли съществуването на COVID-19, порица затварянето на църкви поради пандемията и насочи рецензии против Руската православна черква.

През юни той се настани в Среднеуралския женски манастир покрай Екатеринбург и отхвърли да го напусне. През септември свещеникът беше отстранен от РПЦ, защото демонстративно подцени възбраната да прави служби и да проповядва.

Публикувани в интернет фрагменти демонстрираха конфликти сред полицията и крещящи хора, събрали се пред манастира, с цел да го защитят .

Адвокатът на отец Сергий сподели, че той е упрекнат в поощряване на малолетни да правят самоубийство, заяви в. " Комерсант ". Делото против него може да е обвързвано с видео в Ютюб, в което ултраконсервативния духовник приканва своите последователи да умрат за Русия.

Полицията и локалните управляващи към този момент не са коментирали акцията.

Говорител на Руската православна черква написа в Телеграм: " Жалко е, че... Сергей и неговите последователи не се вслушаха в многократните апели на Църквата да се разкаят и влязат в правия път ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР