Руската петролна компания Лукойл опровергава твърденията за доставка на горива

...
Руската петролна компания Лукойл опровергава твърденията за доставка на горива
Коментари Харесай

Лукойл: Не сме доставяли гориво за Украйна от Нефтохим Бургас, обмисляме да заведем дело

Руската петролна компания " Лукойл " опровергава изказванията за доставка на горива за Украйна от рафинерията й в България или посредством други канали и не изключва опцията да се обърне към съда, предадоха ТАСС и Българска телеграфна агенция.

" Лукойл " по отношение на новата вълна спекулативни изявления в медиите още един път декларира, че няма контракти и не е доставял през 2022 година своя продукция в Украйна от завода в Бургас (България) или посредством някакви други канали ", се показва в публично изказване на компанията.

" Лукойл " акцентира, че такива догатки по-рано са опровергавани и от представител на посолството на Русия в България.

" Компанията си резервира правото да се обърне към съда за отбрана на бизнес репутацията си ", се показва в изялението.

Германският в. " Велт " заяви по-рано този месец, базирайки се на някогашния министър на финансите Асен Всилев, че България посредством задгранични медиатори е снабдявала Украйна с дизелово гориво след съветската инвазия, като нефтопродуктите са били създадени от рафинерията " Лукойл Нефтохим Бургас ".

" Лукойл " тогава съобщи, че българските управляващи в никакъв случай не са се обръщали към управлението на предприятието му с молба за доставка на гориво за Украйна.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР