Руската компания Алроса, един от най-големите производители на диаманти в

...
Руската компания Алроса, един от най-големите производители на диаманти в
Коментари Харесай

Русия може да се превърне в най-големия производител на цветни диаманти в света

Руската компания " Алроса ", един от най-големите производители на диаманти в света, напълно скоро ще застане отпред на международния пазар на цветни диаманти.

Разместването на върха идва след затварянето на австралийската мина Argyle, което ще се случи в края на 2020 година В момента мината е най-голямата в света, като от нея се добиват 90% от цветните диаманти. " Това ще разреши на Русия да се трансформира в най-големият производител на цветни диаманти ", споделя шефът на подразделението, отговорно за полирането на скъпите камъни, Павел Виникин пред ТАСС.

Австралийската мина ще затвори след 30 години работа, защото се счита, че към този момент е изчерпана. Затварянето ѝ ще има резултат върху цялата промишленост.

Междувременно съветската " Алроса " има няколко мини в области, богати на диаманти, в това число Севералмаз и Аламзи Анабара. В последната бе открит 14,83-каратор пъстър елмаз, който получи името Spirit of the Rose и се трансформира в най-скъпия елмаз в Русия. Изчисления на Bloomberg сочат, че цената му е към $60 млн.

Преди дни " Алроса " заяви, че е разкрила още един жълт елмаз в новата мина в Якутия. Той тежи 17,44 карата.

Според отчет на Rapaport, сред 2005 и 2018 година индикативните цени за 5-каратов прозрачен елмаз са се покачили 2,2 пъти, за жълтите камъни с 28-87%, а за розовоите с 3,8-4,6 пъти./ money.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР