Руската журналистка Екатерина Дунцова, която искаше да се кандидатира на

...
Руската журналистка Екатерина Дунцова, която искаше да се кандидатира на
Коментари Харесай

Руска журналистка хвърли ръкавица на Путин

Руската журналистка Екатерина Дунцова, която искаше да се кандидатира на президентските избори през март следващата година, само че беше отстранена от конкуренцията, разгласи през днешния ден, че желае да сътвори своя лична партия, с цел да сплоти всички, които поддържат мира, свободата и демокрацията, съобщи Франс прес.

Дунцова, някогашен общински консултант в дребен съветски недодялан град, беше незнайна до неотдавна на необятната общност, само че откогато съобщи желание да се бори за президентския пост, името й нашумя. В интернет уеб страницата си тя се показва като журналистка и юристка. 

Руската Централна изборна комисия отхвърли да валидира кандидатурата й за президентския пост поради позволени, като съобщи комисията, неточности в документите, показана от Дунцова за регистрация за изборите. Тя апелира това решение, само че по-рано през днешния ден Върховният съд на Русия удостовери решението на ЦИК.



Кандидат, противопоставящ се на Кремъл, няма на процедура никакъв късмет да получи позволение от управляващите да се съревновава с Путин в борбата за президентския пост, отбелязва организацията.

Дунцова се показва като олицетворение на алтернативата на съветските управляващи. Тя също по този начин надигна глас против съветската атака в Украйна.

Днес след решението на Върховния съд Дунцова съобщи, че отхвърля да изостави битката и сподели, че основава политическа партия.

" Ние би трябвало да действаме, с цел да бъде чут нашият глас ", съобщи тя и изрази вяра, че руснаците ще получат по този метод правото да живеят без боязън, да приказват свободно и да имат религия в бъдещето.

" Това ще е партия на всички тези, които са в поддръжка на мира, на свободата и на демокрацията ", сподели Дунцова.

Дори и Дунцова да успее да сътвори лична партия, това няма да промени нищо в конкуренцията за президентския пост. А и самото основаване на партията няма да е елементарно, отбелязва Франс прес.

Днес Дунцова сред прочее не загатна нищо за президентския избор, а единствено съобщи упоритостите си да провежда организационен конгрес на своята партия през март следващата година, преди да издигне претенденти за локалните избори през септември.

Преди дни тя отхвърли изказванията, че е подкрепяна от някогашния петролен необут Михаил Ходорковски, който управлява опозиционно придвижване от чужбина.



РИА " Новости " я разказа като " подкрепяна и финансирана от избягалия олигарх Михаил Ходорковски ", и ѝ сложи етикета " задграничен сътрудник ".

Руските управляващи ползват това определение във връзка с деятели и опозиционери, които съгласно Москва са забъркани във нездравословна политическа активност, финансирана отвън страната.

Ходорковски е милиардер, някогашен началник на петролната компания ЮКОС, който изпадна в недружелюбност при ръководството на Путин и прекара 10 години в пандиза по обвинявания в машинация, които отхвърля. Той бе освободен през 2013 година след опрощение от президента и в този момент живее в Лондон и управлява опозиционен алианс, наименуван " Отворена Русия ". Представител на Ходорковски съобщи, че " той не финансира Дунцова и че няма никаква връзка с нея ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР