Руската икономика може да достигне средния за света темп на

...
Руската икономика може да достигне средния за света темп на
Коментари Харесай

Русия може да достигне темп на растеж от 2,9%, прогнозира Кристалина Георгиева

Руската стопанска система може да доближи междинния за света ритъм на напредък от 2,9%, съобщи в изявление за ТАСС основният изпълнителен шеф на Световната банка Кристалина Георгиева, представена от БГНЕС.

"Първоначално прогнозата на Световната банка за растежа на международната стопанска система е 2,9% до 2020 година Според мен това е постижима цел за Русия. За да се реализиран по-високи темпове на напредък Русия би трябвало да се концентрира върху повишението на продуктивността както на капитала, по този начин и на труда, т.е. е належащо да се подтиква по този начин наречената обща продуктивност на факторите на произвеждане. Какво значи това особено за Русия? Това значи доста съществено отношение към вложението в хората - в човешкия капитал, изключително в качеството на образованието, качеството на труда ", сподели Кристалина Георгиева.

Тя добави, че цифровизацията „ може изцяло да промени стопанската система, по-точно тя към този момент я трансформира.

"Фактът, че министър председателят Дмитрий Медведев пристигна на пленарната сесия на форума Гайдар с таблета си, а не с вестниците, е от огромно значение. Това е знак на такива промени ", сподели още Кристалина Георгиева.

Според нея за младото потомство в доста страни по света животът към този момент не е вероятен без цифровизация.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР