Руската и беларуската армия започнаха днес десетдневни маневри в Беларус,

...
Руската и беларуската армия започнаха днес десетдневни маневри в Беларус,
Коментари Харесай

Руската и беларуската армия започнаха десетдневни маневри в Беларус

Руската и беларуската войска започнаха през днешния ден десетдневни маневри в Беларус, заяви съветското министерство на защитата. Това става в миг на засилено напрежение сред Русия и Запада поради Украйна, означават международните организации.

Целта на учението е подготовка за прекъсване и отбиване на външна експанзия в границите на отбранителна интервенция, се прецизира в официалното съобщение. Маневрите протичат на пет военни полигона, в четири военновъздушни бази и " разнообразни обекти " в Беларус, по-специално в региона на Брест, който граничи с Украйна.

Армиите на Минск и Москва не прецизират броя на бойците и единиците техника, участващи в маневрите " Съюзна решителност 2022 ", само че съгласно Запада в Беларус са изпратени за задачата 30 000 съветски военни. Киев и Западът виждат в това обучение средство за напън от страна на Москва, струпала от ноември над 100 000 бойци по украинските граници, отбелязва Франс прес.

Кремъл отхвърля обвиняванията, че приготвя нова военна интервенция против Украйна и твърди, че се стреми, в противен случай, да си подсигурява сигурност с оглед враждебното съгласно него държание на Киев и НАТО.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР