Руската художествена гимнастика скоро няма да се появи на международната

...
Руската художествена гимнастика скоро няма да се появи на международната
Коментари Харесай

Руската художествена гимнастика отива във фризера

Руската художествена гимнастика скоро няма да се появи на интернационалната сцена. Това стана ясно след изказване на президента на локалната федерация Ирина Винер, нежна половинка на олигарха Алишер Усманов, попаднал под наказания.

Тя поддържа обществено решението на съветския олимпийски комитет за недопустимостта на подписването на заявления от политически темперамент от страна на съветските спортисти, с цел да вземат участие на интернационалните надпревари. Според нея това опонира на законите в Руската федерация.

" Какво, би трябвало да подписваме заявление, че сме срещу специфичната военна интервенция (б.р. по този начин назовават в РФ войната против Украйна). Няма да подписваме такива заявки. Нашите велики спортисти и актьори в никакъв случай не са правили и няма да вършат това ", сподели Винер.
 В Русия не са щастливи от наказването на Винер
В Русия не са щастливи от наказването на Винер

Шефката на грациите отстранена за 2 години

Припомняме, че МОК прави обезверени опити да върне представителите на страните агресор - Русия и Беларус, в международния спорт. От централата обаче пожелаха спортистите да се показват под безпристрастен статут и да подпишат декларация за индиферентност и да изразят отношението си към войната.

Отказът на Винер значи, че съветските грации скоро няма да се появят на интернационална сцена.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР