Руската гражданска авиация може да се сблъска с още повече

...
Руската гражданска авиация може да се сблъска с още повече
Коментари Харесай

Кой ще кара самолета? Мобилизират пилоти от грлажданската авиация

Руската гражданска авиация може да се сблъска с още повече проблеми заради мобилизацията, оповестена от президента Владимир Путин, сочат голям брой разбори. Мобилизацията е оповестена на 21 септември 2022 година с неотложно деяние. Според министъра на защитата на Русия Сергей Шойгу, първата вълна, предопределена да активизира 300 000 души, има за цел да активизира хора с предходен боен опит за военните старания на страната. Според съветския вестник „ Комерсант “ самолетните компании са изправени пред сложна обстановка, защото доста водачи преди този момент са служили във Военновъздушни сили на страната и затова дават отговор на изискванията за набор. Вестникът цитира източници от огромна самолетна компания, които споделят, че до 40% от техните водачи имат военно минало. Източници от друга самолетна компания споделят, че личният състав на компанията е „ все по-притеснен “.

На въпрос към Министерството на превоза на Русия дали водачите ще бъдат освободени от готовност отговорът е бил негативен.
-->
Телеграм каналът Aviatorschina, който постоянно разгласява вътрешни истории от съветската авиационна промишленост, оповестява, че работата на Ръководство „ Въздушно придвижване “ (РВД) е била нарушена заради ненадейно активизиране на „ десетки “ диспечери в регионите на Камчатка, Магадан и Иркутск. Твърдението съответствува с десетки отчети от цялата страна за хора, на които са били връчени вести за готовност и неотложно изпратени във военни лагери.

Обявяването на мобилизацията провокира всеобщо изселване на съветски жители в чужбина, като самолетните билети до прилежащите страни бързо се разпродадоха, а опашките по границите доближиха невиждани размери, написа Травъл нюз.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР