Руската газова компания „Газпром“ ще инвестира в газопровода „Турски поток“

...
Руската газова компания „Газпром“ ще инвестира в газопровода „Турски поток“
Коментари Харесай

Станаха ясни планираните инвестиции на „Газпром“ в „Турски поток“, „Северен поток 2“ и „Силата на Сибир“



Руската газова компания „ Газпром “ ще влага в газопровода „ Турски поток “ 102 милиарда рубли, включително 26 милиарда рубли ще бъдат вложени в морската част, 17,717 милиарда рубли – в сухопътното трасе, а 58,793 милиарда рубли ще бъдат предопределени за вложения за сектора ва газопровода в Сърбия.

Инвестициите на „ Газпром “ в строителството на газопровода „ Северен поток 2 “ през 2019 година ще са от порядъка на 53,175 милиарда рубли, излиза наяве от капиталовата стратегия на компанията. През ноември 2018 година „ Газпром “ заяви, че е преразгледал оценката си за вложенията от 2018 година по плана за строителството на газопровода до 92,182 милиарда рубли. Газопроводът планува създаване на две тръби с потенциал от 55 милиарда куб м. годишно.

Другата и то много по-голяма инвестиция на съветската газова компания се отнася до газопроводът „ Силата на Сибир “ и тя в размер от 147,5 милиарда рубли. За строителството на линейната част ще бъдат заделени 117,1 милиарда рубли, а за компресорни станции – 30,4 милиарда рубли. „ Газпром “ и китайската CNPC през месец май 2014 година подписаха контракт за доставка на съветски газ за Китай по източното трасе. Договорът е за 30 години и планува годишна доставка на 39 милиарда куб м съветски газ за Китай по газопровода „ Силата на Сибир “. Доставките би трябвало да стартират на 20 декември 2019 година
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР