Руската газова компания „Газпром“ е увеличила през август 2018 г.

...
Руската газова компания „Газпром“ е увеличила през август 2018 г.
Коментари Харесай

„Газпром“ през август е увеличил експорта на газ с 4 %


Руската газова компания „ Газпром “ е нараснала през август 2018 година доставките на газ за чужбина с 4,2 % в годишно изражение, до 16,2 милиарда куб м, установявайки по този метод следващ връх, сочат данните на компанията. Преди година максимумът, открит през август е бил за износ от 15,55 млрд.куб м.

Добивът на природен газ през август тази година е бил в размер от 34,3 милиарда куб м, което е с 0,4 % повече от предходната година (36,16 милиарда куб м).

„ Трета поредна година записваме извънредно висок растеж на търсенето на газ от „ Газпром “ от европейските страни. По оперативни данни за януари – август 2018 година за страните от Европа и Турция ще доставим 133,3 млрд.куб м газ. Увеличението е с 5,6 %, или със 7 милиарда куб м спрямо аналогичния интервал на предходната година “, разяснява ръководителят на газовия тръст Алексей Милер. по време на празника, отдаден на Деня на служащите от нефтената и газова индустрия.

„ Мощната добивна инфаструктура дава опция на компанията да реагира гъвкаво на промените в търсенето и да удовлетворява поръчките на потребителите. „ По предварителни данни, за 8-те месеца ще увеличим добива на газ до 325,2 милиарда куб м. Това е с 22,6 милиарда куб м, или със 7,5 % повече от миналогодишните данни “, споделя Милер, думите на който се цитират в известие на страницата на компанията. Милер отбелязва, че пред „ Газпром “ стои най-напрегнатият и виновен интервал – сезонът на пиковото зимно ползване.

„ Все по-голяма роля в обезпечаването на пиковия баланс на газ играе новият център за газоснабдяване на полуостров Ямал “, отбелязва ръководителят на компанията, като обръща внимание на идните нови експлоатационни мощности, а и на продължаващите действия по „ Северен поток 2 “.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР