Руската футболна лига предложи на клубовете две дати за рестартиране

...
Руската футболна лига предложи на клубовете две дати за рестартиране
Коментари Харесай

Руската футболна лига предложи две дати за рестартиране на сезона

Руската футболна лига предложи на клубовете две дати за рестартиране на сезона във втората половина на юни, които се основават на рекомендацията на УЕФА за привършване на националните шампионати до 2 август. Единият вид е подновяването на спряната през март акция поради пандемията от ковид да бъде на 21 юни, като първите два кръга да се играят през уикендите, идващите пет - в цикъл с мачове в средата и в края на седмицата, а последния - още веднъж през уикенда.

Втората алтернатива е за рестартиране на 28 юни, като срещите от първия и от последния кръг да се състоят в събота/неделя, а останалите кръгове да бъдат изиграни с по два мача седмично.

Руската лига създава и специфичен правилник за осъществяване на дуели без аудитория.

Ако обстановката не разреши дотъкмяване на сезона, то изпадащи от Висшата лига няма да има, а към 16-те клуба от елита ще се причислят два с най-хубави индикатори от втория ешалон. Така в топ дивизията за сезон 2020/2021 ще вземат участие 18 тима, само че през идната акция ще има повече изпадащи за връщане на формата с 16 клуба.

Обмисля се и вид за отпадане на шампионата за националната купа през 2020/2021 поради пренасищането на календара и предвид на финалите на Европейското състезание през идващото лято.

Всички оферти би трябвало да получат финално утвърждение от Руския футболен съюз.
Руководство РПЛ и РФС обсудили с клубами главные вопросы по подготовке к возобновлению чемпионатаhttps://t.co/xq1YpgNI31
— Тинькофф Российская Премьер-Лига (@premierliga) April 27, 2020
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР