Руската фигуристка Камила Валиева е дала положителна допинг проба на

...
Руската фигуристка Камила Валиева е дала положителна допинг проба на
Коментари Харесай

Потвърдиха допинг пробата на фигуристката Камила Валиева с четворния скок

Руската фигуристка Камила Валиева е дала позитивна допинг проба на 25 декември предходната година по време на националния шампионат на Русия, разгласи публично Международната организация за тестване (ITA). 15-годишната Валиева е употребила неразрешеното вещество триметазидин. Тийнейджърката бе остранена краткотрайно от надпревари на 8 февруари от Руската антидопингова организация (РУСАДА), само че незабавно е подала тъжба, поради което още на идващия ден глобата беше снета, написа Gong.bg.
 
Международният олимпийски комитет апелира решението на РУСАДА да възвърне правата на фигуристката пред панел на Спортния трибунал (КАС) в Пекин, който ще прегледа случая до края на 14 февруари и ще излезе с дефинитивно мнение.

Валиева продължава да тренира, макар информация за позитивна допинг проба (СНИМКИ)

Валиева, която е европейска шампионка, оказа помощ на руснаците да завоюват златото в отборната конкуренция, само че купата им може да бъде отнета, в случай че КАС й наложи наказване поради позитивната допинг проба.

За 15 февруари е планувана късата стратегия в самостоятелното съревнование по фигурно пързаляне на Олимпиадата в Пекин, в което младата рускиня е безспорна любимка.

Руската фигуристка отхвърли да приказва с публицисти след подготовка, която организира в Пекин, предава ТАСС. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР