Руската федерация е в процес на произвеждане на фиктивни избори

...
Руската федерация е в процес на произвеждане на фиктивни избори
Коментари Харесай

Блинкен: Русия произвежда фиктивни избори на суверенна украинска територия

Руската федерация е в развой на производство на фиктивни избори в окупирани от нея територии в Украйна, съобщи американският държавен секретар Антъни Блинкен в изказване, оповестено на формалната интернет страница на Държавния департамент на Съединени американски щати.

" Тези по този начин наречени избори се създават близо една година, откакто Кремъл направи мним референдум и съобщи териториални искания с анексирането на украинските Херсонска, Запорожка, Донецка и Луганска област, и повече от девет години, откакто съобщи териториални искания с анексирането на украинската Автономна република Крим и Севастопол. Кремъл се надява, че тези предрешени, изфабрикувани резултати ще укрепят противозаконните искания на Русия за частите от Украйна, които тя е окупирала, само че това не е нищо повече с изключение на упражнение по агитация ", се споделя в изказването на държавния секретар.

" Действията на Русия демонстрират крещящо неуважение на правилата в Хартата на Организация на обединените нации като почитание към държавната самостоятелност и териториална целокупност, които поддържат световната сигурност и непоклатимост. Съединените американски щати в никакъв случай няма да признаят претенциите на Руската федерация към нито една част от самостоятелната територия на Украйна и ние подсещаме на всеки, който би подкрепил фиктивните избори на Русия в Украйна, в това число и в качеството си на " интернационален наблюдаващ ", че може да стане обект на наказания и визови ограничавания ", прибавя Блинкен.

Руското посолство в Съединени американски щати реагира с изказването, че Вашингтон се намесва във вътрешните каузи на Русия.

Украинското министерство на външните работи осъди през днешния ден " фиктивните избори ", които се създават от Русия в окупираните украински територии, като означи, че те са " без стойност " и няма да имат законова тежест, съобщи Ройтерс. Русия създава локални избори, в това число и в регионите в Украйна, които не управлява изцяло – в Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска област.

Министерството съобщи, че изборите, създавани на украинска територия, " нарушават жестоко самостоятелността и териториалната целокупност на Украйна ", както и интернационалното право.

" Стойността на съветските фиктивни избори във краткотрайно окупираните територии е оскъдна. От тях няма да произтекат никакви законови последици и те няма да доведат до смяна в статута на украинските територии, завладяни от съветската войска ", гласи изказването.

Киев прикани своите интернационалните сътрудници да анулират вота и да не признават резултатите от него.

 

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР