Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) е докладвала на президента

...
Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) е докладвала на президента
Коментари Харесай

11 са задържаните след атентата в Москва

Руската Федерална работа за сигурност (ФСС) е докладвала на президента Владимир Путин, че след снощната смъртоносна офанзива в покрайнините на Москва са били арестувани 11 души, в това число четирима директно забъркани в нея, заяви организация " Интерфакс ", като се базира на информация от Кремъл, съобщи Ройтерс.

Продължава работата по идентифицирането на още съучастници е допълнил Кремъл.

Двама от обвинените за причинители на снощната офанзива са били арестувани в Брянска област след гонене с автомобил, написа през днешния ден съветският народен представител Александър Хинщайн в своя профил в " Телеграм ".

Други обвинени са избягали пешком в близка гора, добави Хинщайн.

Хинщайн сподели още, че по време на преследването е бил открит огън и колата на обвинените се преобърнала. " Един терорист беше арестуван на място, а останалите избягаха в гората. В резултат на издирването към 03:50 часа беше открит и арестуван вторият обвинен. Издирването на останалите продължава. В интервенцията вземат участие всички правоприлагащи органи ", добави той.

При огледа на автомобила марка " Рено " са били открити револвер " Макаров ", пълнител за автомат " Калашников " и паспорти на таджикски жители, показва ТАСС.

Министерството на външните работи на Таджикистан заяви, че управляващите на страната са в контакт с съветските си сътрудници по отношение на хипотетичното присъединяване на жители на републиката в терористичния акт в " Крокус сити хол " край Москва.

Облечени в камуфлажни облекла нападатели нощес откриха огън с автоматизирани оръжия в концертна зала в покрайнините на Москва. При офанзивата, отговорност за която пое " Ислямска страна ", бяха убити минимум 60 души и 145 други бяха ранени.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР