Руската енергийна компания Газпром потвърди спирането на Северен поток 1

...
Руската енергийна компания Газпром потвърди спирането на Северен поток 1
Коментари Харесай

Газпром потвърди: Северен поток спира

Руската енергийна компания " Газпром " удостовери прекъсването на " Северен поток 1 " от 31 август до 3 септември. Това съобщава ТАСС , базирайки се на известие на компанията, оповестено в платформата Seeburger.

Отбелязва се, че изпомпването по газопровода ще спре от 04:00 часа (московско време) на 31 август до 04:00 часа (московско време) на 3 септември заради ремонт на единствения останал в употреба газопомпен елемент.

Компанията разгласи на 19 август, че " Северен поток 1 " краткотрайно ще спре да работи, като изясни това с осъществяване на профилактика.

По-рано Bloomberg, базирайки се на изказване на икономиста на консултантската компания Лиам Пийч, съобщи , че Русия може да спре износа на газ за страните от Европейския съюз за една година без отрицателни последствия за нейната стопанска система. Отбелязва се, че без европейския пазар съветската страна е в положение да печели до 20 милиарда $ на тримесечие от износа на газ, макар намаляването на размерите.

Преди това читатели на немското списание Spiegel разкритикуваха новината, че от 31 август до 2 септември превозването на газ по Северен поток ще бъде спряно заради планов ремонт. Те се притесняват, че доставките могат да спрат изцяло.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР