Руската Дума на заседание във вторник прие резолюция за незабавно

...
Руската Дума на заседание във вторник прие резолюция за незабавно
Коментари Харесай

Руската Дума гласува за незабавно изпращане на резолюция до Путин за признаване на Донецка и Луганска народни републики

Руската Дума на съвещание във вторник одобри резолюция за неотложно изпращане до президента на Руската федерация на апел за нуждата от признание на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национални републики (ДНР и ЛНР).

Съответното решение е взето посредством гласоподаване.

Документът, показан от депутатите от фракцията " Единна Русия " Виктор Водолацки и Артем Туров, който първо планува съвещания с съветското външно министерство, беше прегледан дружно с проекторезолюция на фракцията на Комунистическата партия, която планува неотложно изпращане на апел от Държавната дума до президента на Руската федерация с искане за признание на независимостта на ДНР и ЛНР.

Проектът на комунистите завоюва най-вече гласове - 351, а самодейността на фракцията на парламентарното болшинство - 310.

Председателят на Държавната дума Вячеслав Володин съобщи на пленарната сесия, че резолюцията на Държавната дума до президента ще бъде неотложно подписана и изпратена на президента.

На 14 февруари депутатите от Единна Русия Виктор Водолацки и Артем Туров внесоха в Държавната дума план за резолюция на Камарата за нуждата от признание на самопровъзгласилите се републики в Донбас.

Същият пакет документи съдържаше план за послание до президента, който беше импортиран в Камарата още през януари от депутати комунисти отпред с водача на партията Генадий Зюганов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР