Руската държавна агенция за финансов мониторинг Росфинмониторинг включи руския опозиционен

...
Руската държавна агенция за финансов мониторинг Росфинмониторинг включи руския опозиционен
Коментари Харесай

Русия обяви Навални за терорист

Руската държавна организация за финансов мониторинг " Росфинмониторинг " включи съветския опозиционен водач и деятел за битка с корупцията Алексей Навални, както и четирима негови сподвижници в листата си с терористи и екстремисти, съобщава " Спутник ".

Наред с Навални глобата е наложена и на Любов Собол - някогашен правист на ръководения от Навални Фонд за битка с корупцията, който беше разгласен от Русия за екстремистка организация; Вячеслав Гимади, някогашен шеф на ФБК; Георги Албуров, бивш завеждащ следствията на ФБК, и Руслан Шавединов, също някогашен чиновник на Фонда.

Съгласно съветското законодателство банките замразяват средствата на хората, включени в този лист, и преустановяват обслужването им.

По-рано тази година в листата бяха добавени и сподвижниците на рецензия на Кремъл - Леонид Волков и Иван Жданов.

На 28 септември предходната година Следственият комитет на Русия разгласи формиране на наказателно произвеждане за основаване на екстремистко общество и присъединяване в него против Навални и неговите най-близки съратници - Волков, Жданов, Любов Собол, Георги Албуров, Руслан Шавединов и др. Всички те сега са в чужбина. Навални излежава присъда от три години и половина в затвор близо до Москва.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР