Руската бегачка Антонина Кривошапка е върнала сребърния медал, който спечели

...
Руската бегачка Антонина Кривошапка е върнала сребърния медал, който спечели
Коментари Харесай

Антонина Кривошапка върна сребърния си медал от Лондон 2012

Руската бегачка Антонина Кривошапка е върнала сребърния орден, който завоюва на Олимпиадата в Лондон, като участник в щафетата на своята страна на 4 по 400 метра.

 Демирева закъсня с 8 дни за Олимпиадата
Демирева закъсня с 8 дни за Олимпиадата

В Люцерн победи със 195 см

Кривошапка беше приета за отговорна през януари 2017 година в нарушение на антидопинговите правила и това докара до пренареждане на резултатите в щафетата. Ямайка е към този момент със сребро, а Украйна с бронз. Бегачките на Съединени американски щати завоюваха надреварата в предпоследния ден на игрите.

" Сребърният орден, значката на участник в бяганията и дипломата от Олимпийския комитет подлежат на връщане ", заяви пресаташето на Руската федерация по лека атлетика (ВФЛА).

Кривошапка беше лишена също по този начин от бронзовия орден на Световното през 2013 в Москва на 400 метра и от златото на същото състезание в щафетата на 4 по 400.

Срокът на дисквалификация на спортистката завърши през септември и тя още веднъж тренира, подготвяики се за идващите надпревари. 31-годишната атлетка има злато от Европейското състезание в Барселона през 2010 година, както и още три оценки от международни шампионати през 2009 година и 2011 година.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР