Руската армия възобнови локализираните наземни атаки на северо-запад и юго-запад

...
Руската армия възобнови локализираните наземни атаки на северо-запад и юго-запад
Коментари Харесай

Руската армия се готви за настъпление към Харков

Руската войска възобнови локализираните наземни офанзиви на северо-запад и юго-запад от Изюм и основава условия за нахлуване към Харковска област. Като се имат поради темповете на напредване в Донбас и проблемите с попълването на силите и логистиката обаче, Русия надали успее да превземе Харковска област или Харков - втория по бройка на популацията град в Украйна, написа американският Институт за проучване на войната в следващия си разбор за украинския фронт.

Според английското разузнаване Русия евентуално ще поправя оперативния проект за своето нахлуване в Донбас, защото не реализира съвсем никакви триумфи там. През последните четири седмици тя продължи да подхваща тактически офанзиви на бахмутското направление на северо-изток от Донецк, само че се придвижва извънредно постепенно. Тя стартира да трансферира забележителна част от своите сили от северния бранш на Донбас към южна Украйна.

Пълномащабното военно навлизане на Русия в Украйна продължава към този момент половин година и за това време се промени и неговият темперамент, и размахът, и задачите: в Кремъл явно към този момент не разчитат на завземане на цялата страна, а в Киев заговориха за цялостно освобождение на заетите от съветските войски територии. Оптимизмът на Украйна се подхранва от доставеното от западните съдружници въоръжение, написа The Insider.

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР