Руската армия твърди, че през последните месеци е отвоювала няколко

...
Руската армия твърди, че през последните месеци е отвоювала няколко
Коментари Харесай

Киев се готви за руска лятна офанзива със 100 000 войници

Руската войска твърди, че през последните месеци е отвоювала няколко села от изпитващите дефицит на муниции украински войски, само че към този момент повече от година нито една от страните не е постигнала действителни пробиви, отбелазва Агенция Франс Прес.

Руските сили " са в развой на основаване на формация от над 100 000 бойци ", съобщи военачалник Павлюк по украинската национална телевизия.

" Това няма да бъде безусловно нахлуване. Може би те ще я употребяват за възобновяване на своите елементи, които губят бойните си качества ", уточни той, представен от Българска телеграфна агенция.

" Възможно е обаче до началото на лятото те да разполагат с избрани сили за осъществяване на съответните настъпателни интервенции в едно от направленията ", сподели украинският военачалник, като означи, че този сюжет съставлява " най-мрачната прогноза ".

" Ние не познаваме проектите на Русия в целокупност. Знаем единствено, че те основават групировки ", сподели той.

Олександър Павлюк акцентира, че съветските войски към момента владеят самодейността.

Снимка: УНИАН/БТА

Същевременно украинската вицепремиерка Олга Стефанишина заяви, че съветските петролни рафинерии са законни цели за въоръжените сили на страната ѝ, откакто в медиите се появи информация, че Съединени американски щати, които са непосредствен съдружник на Киев, са го помолили да приключи ударите с дронове против нефтопреработващите предприятия, заяви Ройтерс.

През последния месец Украйна доста усили ударите си с дронове против рафинериите надълбоко в съветска територия, довеждайки до краткотрайно преустановяване на производството в някои от тях.

" Разбираме апелите на американските си сътрудници, само че в същото време се борим със качествата, ресурсите и практиките, които имаме ", съобщи Стефанишина по време на Киевския конгрес за сигурност. Тя добави, че енергийните обекти са законна цел от военна позиция, написа Българска телеграфна агенция.

По-рано в. " Файненшъл Таймс " цитира осведомени източници, които обявиха, че Вашингтон е призовал Киев да приключи ударите, предупреждавайки, че рискува да предизвика отговор и да провокира растеж на международните цени на петрола.

Военновъздушни сили на Англия образова първите 10 украински водачи

Главнокомандващият на Кралските военновъздушни сили похвали първите украински водачи, минали образование в Обединеното кралство, съобщи ДПА. Ричард Нeйтън, шеф на щаба на Кралските военновъздушни сили, съобщи: " Украйна би трябвало да победи, вашата победа е наша победа ", като отдаде дължимото на уменията и мотивацията на десетте млади украински водачи по време на тържествена гала.

Десетимата водачи получиха главно летателно, наземно и езиково образование в Обединеното кралство и в този момент ще преминат към усъвършенствано летателно образование, обезпечено от френските военновъздушни сили, преди да се научат да ръководят изтребители Ф-16, заяви английското министерство на защитата.

" От лична ни история в Обединеното кралство разбираме може би повече от всички какъв брой мощни могат да бъдат малко на брой против мнозина ", съобщи сър Нeйтън, визирайки Битката за Британия против немските " Луфтвафе " в разгара на Втората международна война.

Министерството на защитата съобщи, че образованието съставлява основен принос на Обединеното кралство към Коалицията за въздушни качества, ръководена взаимно от Съединени американски щати, Дания и Нидерландия, която оказва помощ за построяването на военновъздушни сили от съвременни изтребители, които да бъдат в основата на въоръжените сили на Украйна, отбелязва ДПА.

" През последните две години Англия е водеща страна в построяването на въздушните качества на Украйна, като обогати самолетите ѝ с в допълнение съоръжение и първа даде на Украйна крилати ракети с огромен обхват на деяние ", добави той.

Снимка: БТА/AP

Украйна би трябвало да получи първите изтребители Ф-16 през лятото, отбелязва ДПА.

Обединеното кралство не разполага с Ф-16, които Украйна е избрала да образуват ядрото на осъвременените ѝ военновъздушни сили, само че министерството на защитата в Лондон съобщи, че Шапс и министър-председателят Риши Сунак непрекъснато са призовавали сътрудниците и съдружниците си да поддържат интернационална стратегия за обезпечаване на образование и самолети за украинците.

Десетимата подготвени се причисляват към повече от 60 000 украинци, които са минали образование в Обединеното кралство след съветската инвазия в Крим през 2014 година, в това число 36 000 новобранци от 2022 година насам по линия на интервенция " Интерфлекс " (Interflex), съобщи министерството на защитата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР