Руската армия със сигурност е една от най-добре оборудваните и

...
Руската армия със сигурност е една от най-добре оборудваните и
Коментари Харесай

Топ 5 на най-търсените руски бойни машини в света

Руската войска сигурно е една от най-добре оборудваните и многочислени в света. Военнопромишленият комплекс в Руската федерация обаче създава повече военна техника, в сравнение с е нужна на страната. Къде се продават тези машини? И кои са най-продаваните от тях. На първо време това е изтребителят Су-27. Модерната му версия Су-35 продължава да служи на Русия, както и на други страни.

Той обаче е по-скъп. Затова наличният финансово Су-27 си остава  значима част от военновъздушните сили на значително страни, а Индия и Китай даже купиха правата да го строят на своя територия. Самият СУ-35 до този миг не е отбелязал продажби. Москва обаче търси интензивно кандидат-купувачи, а евентуалните консуматори са Китай, Южна Корея, Индонезия, Индия и Бразилия.

Танкът Т-90 е осъвременен вид на руския Т-72 и, въпреки да е по-малък от американския М1А1 Абрамс, остава изцяло кадърен в множеството бойни полета, интересуващи Русия. За доста вносители, Т-90 е по-евтина опция на новите съветски и западни модели. Използва се главно в индийската войска, само че също и от Азербайджан и Туркменистан.

Танкът Т-14 „ Армата “ е бойна машина от трето потомство с ненаселен военен купол. Индия и Китай към този момент демонстрират сериозен интерес към него.

И най-после С-400 – зенитно-ракетен комплекс с огромен и междинен обхват на деяние, предопределен за противоракетна защита против офанзива от нуклеарна триада. Той е ново потомство, без аналог при сходно въоръжение в други страни по света. Към него има интерес от Саудитска Арабия, Турция и Беларус. От 2007 година с позволение на съветските управляващи се създава в Китай.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР