Руската армия съблюдава спиране на огъня в два украински района,

...
Руската армия съблюдава спиране на огъня в два украински района,
Коментари Харесай

Русия обяви временно прекратяване на огъня в два района на Украйна


Руската войска съблюдава прекъсване на огъня в два украински региона, с цел да разреши на цивилното население да се изтегля, оповестиха съветските държавни медии, първия пробив в основаването на условия за цивилните да избягат от войната, съобщи Асошиейтед прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1772
Руското министерство на защитата съобщи, че е съгласувало евакуационни направления с украинските сили, с цел да могат жителите на стратегическия пристанищен град Мариупол в Югоизточна Украйна и тези на източния град Волноваха " считано от 10:00 ч. московско време " да ги изоставен. В сбитото известие не се прецизира какъв брой дълго ще останат отворени тези направления.

Високопоставен представител на управляващите в Мариупол заяви, че примирието ще трае до 16:00 ч. (14:00 ч. по Гринуич), и добави, че в 11:00 ч. стартира евакуация по филантропичен кулоар. По думите на Павло Кириленко, началник на донецката регионална администрация, която дава отговор и за Мариупол, филантропичният кулоар ще стига до град Запорожие.

Общинският съвет на Мариупол заяви, че жителите ще могат да заминат за Запорожие, като за задачата ще могат да го създадат по особено обезпечени автобусни направления, както и с персоналните си коли, съобщи Ройтерс.

Днешната евакуация ще бъде първата от няколко етапи.

Ръководителят на съвета за сигурност на Украйна Олексий Данилов прикани Русия да отвори филантропични коридори, с цел да могат дамите, децата и възрастните хора да избягат от боевете. Данилов дефинира отварянето на такива коридори като " въпрос номер едно ", отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР