Руската армия изпитва затруднение с набирането на хора в разгара

...
Руската армия изпитва затруднение с набирането на хора в разгара
Коментари Харесай

МО на САЩ: Руската армия изпитва затруднение с набирането на хора в разгара на войната

Руската войска изпитва усложнение с набирането на хора в разгара на войната с Украйна. Тя е принудена да търси доброволци даже в пандизите, а доста от новите попълнения са " остарели, в неприятна форма и едва подготвени ", съобщи високопоставена представителка на министерството на защитата на Съединени американски щати, представена от Франс прес, съобщи Българска телеграфна агенция.

Миналата седмица съветският президент Владимир Путин подписа декрет за увеличение до януари следващата година на военния състав на въоръжените сили на страната със 137 хиляди души - малко повече от 10 %.

" Малко евентуално е (тази) акция да се увенчае с триумф ", сподели обаче пред публицисти представителката на Пентагона, поискала анонимност. Тя се аргументира, че съветските въоръжени сили в исторически проект не са изпълнявали сходни цели.

" Русия към този момент стартира да набира повече хора, с цел да образува най-малко един доброволчески батальон на окръг и желае да сътвори Трети армейски корпус ", акцентира представителката на Пентагона. Тя уточни, че за задачата съветските управляващи са отменили възрастовите ограничавания и набират даже пандизчии.

В резултат доста от новите попълнения са " остарели, в неприятна форма и едва подготвени ", регистрира представителката на Пентагона. Тя разяснява, че " всичко това навежда на мисълта, че новобранците, които Русия би могла да притегли до края на годината, няма да засилят бойната мощност " на страната.

По американски оценки военният състав на съветската войска в навечерието на нашествието в Украйна през февруари е бил със 150 хиляди души под номиналното ниво от над 1 милион.

Русия гледа да изпраща на фронта професионални военнослужещи, а не наборници. Тя обаче губи хора и техника.

Според специалисти е малко евентуално този ход да генерира забележителна бойна мощност в близко бъдеще, само че е индикация, че Путин няма да подреди скоро обща готовност, от каквато мнозина руснаци се притесняват.

След като не съумя да превземе столицата Киев при започване на войната, Русия е съсредоточила в този момент своите старания в Източна и Южна Украйна, където през последните седмици няма особена смяна на фронтовите линии, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР