Руска военноморска база в Абхазия - сепаратистка територия, международно призната

...
Руска военноморска база в Абхазия - сепаратистка територия, международно призната
Коментари Харесай

Русия може да открие военноморска база в Абхазия

Руска военноморска база в Абхазия - сепаратистка територия, интернационално приета за част от Грузия - може да стартира да действа през тази година, съобщи Ройтерс, базирайки се на РИА Новости.

През октомври съветските и сепаратистките абхазки управляващи реализираха съглашение, че Русия може да открие непрекъсната военноморска база в град Очамчира.

РИА Новости цитира ръководителя на Съвета за сигурност на Абхазия Сергей Шамба, че строителството въз основата към момента не е почнало, само че " употребата ѝ може да стартира още през тази година ".

Военноморската база в Очамчира, градче с към 5000 поданици, намиращо се наоколо до затворената гранична зона на Абхазия с Грузия, ще обезпечи ново, по-сигурно пристанище за Черноморския флот на Русия, откакто базите му на Кримския полуостров бяха подложени неведнъж на разрушителни набези от страна на Украйна, отбелязва Ройтерс.

Абхазия се радваше на необятна съветска поддръжка в поредицата от войни, които води, с цел да се отдели от Грузия през 90-те години на предишния век, и през 2008 година, а Москва от дълго време е разположила свои войски в кавказкия район, отбелязва Ройтерс.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР