Руска победа би означавала сериозно поражение за всички, коментират от

...
Руска победа би означавала сериозно поражение за всички, коментират от
Коментари Харесай

Третата световна война е започнала и тя е за Европа, тръби украински учен

Руска победа би означавала съществено проваляне за всички, разясняват от Центъра за разбор на европейската политика

С началото на пълномащабното навлизане на Русия в Украйна на 24 февруари 2022 година завърши Втората студена война и стартира Третата международна война. Тя може да продължи или до края на руско-украинската война, или да се популяризира в други страни, разяснява Станислав Желиховски. Той е член-кореспондент на Украинската академия по геополитика и геостратегия, претендент на политическите науки по време на кръглата маса " Две години пълномащабна експанзия на Русия. Войната за Украйна е война за Европа ", написа електронното издание Армия.Информирам (armyinform.com.ua), представено от организация УНiАН. 

Според украинския академик в този момент в действителност сме в интервала на Трета международна война със мощно изразен хибриден аспект. 

" Това би трябвало да се вземе поради, тъй като в действителност виждаме, че освен Украйна е в борба с Руската федерация, само че и други страни по света. И освен тъй като доставят избрани типове оръжия, само че и тъй като страдат от хибридните дейности на Русия “, изясни той.

Ако войната не се популяризира в други страни в горещата фаза и Путин остане на власт, може да стартира третият стадий на Студената война. След това след 5-8 години може да прерасне в конфликт сред РФ и НАТО.

Желиховски означи, че Украйна е устояла на началото на нашествието и към този момент е спечелила две години време за света.

Председателят на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер пък съобщи, че ерата на условен мир и непоклатимост към този момент е завършила. Според него Западът би трябвало да включи цялото общество в противодействието на световните закани, а не да се лимитира единствено до общоприетите военни проекти на управлението на щаба.

Съветникът на ръководителя на кабинета на президента на Украйна Михаил Подоляк от своя страна сподели, че в случай че Русия не загуби войната в Украйна, тогава руснаците ще нападат разнообразни страни в Европа по един или различен метод и в последна сметка ще отприщят третата международна война.

В същото време специалисти от Центъра за разбор на европейската политика (CEPA) предизвестиха, че възможното проваляне на Украйна ще има съществени последствия за Европа.

На 26 февруари президентът Макрон сподели, че европейците могат да изпратят войски в Украйна. Идеята беше подложена на критика в редица страни, само че имаше и различен значим миг в изказването му - то отразяваше възходящия консенсус измежду европейците, че съветска победа би означавала съществено проваляне за всички.

Според Центъра за разбор на европейската политика рискът от проваляне за Украйна, в случай че доставките на оръжия продължат да се забавят, е действителен. Сега водачите на Европейски Съюз би трябвало да приложат своята визия за стратегическа автономност, като изпратят войски в Украйна.

Това ще освободи украински елементи и те ще може да бъдат изпратени на фронта, а по този метод ще се усили бойната мощ. Пасивната поддръжка ще разреши на Европейски Съюз да реформира украинската логистика и да сложи поддръжката по-близо до фронтовата линия, вместо да преразпределя активи в Полша и Румъния за ремонт, изясняват специалисти.

В същото време бойците от Европа могат да извършват задачи за защита на границите, отбрана на огромни градове или зони за противовъздушна защита, западно от Днепър. Подобни дейности ще попречат на Русия да отвори нов фронт от Беларус и ще спрат офанзивите с крилати ракети и дронове против украински жители и сериозна инфраструктура, считат от CEPA.

Подобна военна интервенция на Европейски Съюз на украинска територия би имала съществени последствия. Първо, стратегическата автономност на Европейски Съюз би демонстрирала готовността за отбрана на самостоятелна и демократична Украйна. Подобни отбранителни сили на Европейски Съюз ще легитимират ролята и цената на блока, защото главната му цел ще бъде да пази цивилни жители и инфраструктура.

Второ, Международният углавен съд в Хага проверява съветски офанзиви против гражданска инфраструктура като военни закононарушения. Хуманитарната и правна позиция биха били разбираеми, защото силите на Европейски Съюз ще възпират офанзивите, а батареите от Европа за противовъздушна защита биха могли да защитят огромните украински градове от съветските крилати ракети и дронове, написа УНiАН. 

Засега обаче това, което разясняват специалистите от СЕРА е в областта на фантазиите. Реалността е ужасна! Украинската осведомителна организация оповестява за доста починали бойци от 73-та морска девизия в осъществяване на бойна задача. УНiАН цитира пресслужбата на Силите за специфични интервенции на Въоръжените сили на Украйна.

Отбелязва се, че осигурявайки изтеглянето на главните сили на ВСУ след осъществяване на специфична задача, бойците взеха последната си борба, оставайки на работа вечно.

Украинското издание напомня и думите на президентът на Украйна Володимир Зеленски, който на 25 февруари разгласи броя на убитите. Според него в тази война са починали 31 000 украински бойци.

Според офицерът Мирослав Гай цитираната от президента цифра е съответна, само че той означи, че си коства да си спомним за изчезналите бойци. Според законодателството на Украйна, в случай че тялото на починалия не бъде изтеглено от фронта и заровено, той се смята за липсващ.

Междувременно от DeepState, представени от УНiАН, оповестиха, че съветските войски не престават да напредват южно от Бердичи. Освен това окупационните сили реализираха прочут триумф в Орловка, написа осведомителната организация. 

Руснаците настъпват на юг от Тоненкое и покрай Невелское.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР