Руска журналистка днес беше призната за виновна за дискредитиране на

...
Руска журналистка днес беше призната за виновна за дискредитиране на
Коментари Харесай

Руска журналистка осъдена на 6 г затвор заради публикации в социалните мрежи за войната в Украйна

Руска журналистка през днешния ден беше приета за отговорна за дискредитиране на съветските въоръжени сили и получи присъда от 6 години затвор, съобщи Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва, че това е следващата присъда в границите на непрестанните преследвания на критици на съветската инвазия в Украйна.

Съдът в град Барнаул, в Южен Сибир, призна журналистката Мария Пономаренко за отговорна в " разпространение на подправена информация за дейностите на съветските въоръжени сили " в постовете ѝ в обществено приложение. Пономаренко, която е работила за новинарския уебсайт " РусНюз ", отхвърля обвиняванията.

Броени дни откакто съветският президент Владимир Путин изпрати войски в Украйна на 24 февруари предходната година, следеният от Кремъл съветски парламент одобри закон, който не разрешава разпространението на " подправена информация " за военната акция в Украйна.

Руските управляващи използваха закона, с цел да задушат рецензиите против по този начин наречената от Кремъл " специфична военна интервенция " в Украйна. Много членове на съветската съпротива, деятели, публицисти и блогъри попаднаха под ударите на този закон и бяха изпратени в пандиза.

През декември известният съветски опозиционер Иля Яшин беше наказан на 8 години затвор. Преди това членът на московския общински съвет Алексей Горинов получи 7-годишна присъда за сериозни забележки против съветската инвазия в Украйна.

Още един бележит съветски опозиционер - Владимир Кара-Мурза, се намира в следствения арест в очакване на присъда по същото обвиняване, показва АП.

 

Източник: Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР