Руска бойна авиация, ракетни войски и артилерия унищожиха в украинската

...
Руска бойна авиация, ракетни войски и артилерия унищожиха в украинската
Коментари Харесай

Русия: Унищожихме 45 хиляди тона боеприпаси, доставени на Украйна от страни от НАТО

Руска бойна авиация, ракетни войски и артилерия унищожиха в украинската Николаевска област боеприпас с 45 хилади тона муниции, доставени на въоръжените сили на Киев от страни членки на НАТО. Това съобщи през днешния ден представителят на съветското министерство на защитата генерал-лейтенант Игор Конашенков, представен от ТАСС.

По думите му са били унищожени също 5 склада с муниции и пускова установка от зенитен ракетен комплекс " Бук-М1 " в непризнатата проруска сепаратистка Донецка национална република. Поразени са 3 командни пункта на украинската войска, жива мощ и военна техника на Киев в 173 региона на страната, сподели представителят.

Властите в Киев са решили предварително да изпратят на предната фронтова линия мобилизирани жители - курсанти, почнали образование в образователен център в Киевска област. С тях ще бъдат изпратени и ранени от военни лечебни заведения, без да се изчака изцяло да се възстановят от раните си, добави Конашенков.

Руските войски нямат задоволително сили и запаси за ново нахлуване против град Николаев. Това съобщи военният специалист Денис Попович пред украинското " Радио НВ ", съобщи УНИАН.

През март окупаторите разполагаха със доста по-добри условия за офанзива против Николаев и наближиха града, само че бяха отблъснати. Оттогава там са основани мощни отбранителни системи. Сега " изискванията за тях са надалеч по-лоши, доста по-лошо е качеството на персоналния състав, въобще на войските ", означи аналитикът.

Междувременно въоръжените сили на Украйна приготвят контранастъпление в южната част от страната. В тази връзка жителите на Херсонска и Запорожка област би трябвало неотложно да се изтеглят, съобщи Ирина Верешчук, министър по реинтеграцията на краткотрайно окупираните територии, представена от УНИАН.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР