Русия заяви в понеделник, че черноморската сделка за зърно може

...
Русия заяви в понеделник, че черноморската сделка за зърно може
Коментари Харесай

Лавров отново заговори за край на зърнената сделка

Русия съобщи в понеделник, че черноморската договорка за зърно може да спре да работи, в случай че не бъде изпълнено съглашението на Организация на обединените нации с Москва за превъзмогване на пречките пред съветския експорт на зърно и торове, цитира думите му Ройтерс.

" Ако всичко остане по този начин, както е, а явно ще остане, тогава ще би трябвало да се изхожда от обстоятелството, че договорката към този момент не действа ", сподели съветският външен министър Сергей Лавров по време на посещение в кенийската столица Найроби.

Споразумението, подписано през юли предходната година, изисква от Организация на обединените нации да помогне на Русия да преодолее всевъзможни спънки пред износа на зърно и торове в продължение на три години.

Лавров сподели, че съглашението " въобще " не се извършва.

Споразумението сред Организация на обединените нации и Русия беше реализирано по едно и също време със договорка, позволяваща безвреден черноморски експорт на храни и торове от Украйна след нахлуването на Русия през февруари 2022 година

Този месец Москва насилствено се съгласи да удължи черноморската договорка за зърно с още два месеца, до 17 юли, само че сподели, че би трябвало да се реализира повече прогрес, с цел да се защитят личните й ползи.

Лавров също по този начин съобщи, че по-малко от 3% от изнесеното по договорката зърно е достигнало до най-бедните страни в света.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР