Русия заяви, че украинската армия е използвала химическо оръжие в

...
Русия заяви, че украинската армия е използвала химическо оръжие в
Коментари Харесай

Русия заяви, че украинската армия е използвала химическо оръжие в района на Клещеевка

Русия съобщи, че украинската войска е употребила химическо оръжие в региона на Клещеевка. Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) използваха химическо оръжие в региона на Клещеевка в ДНР. Това са съобщили за съветските медии от правоохранителните органи на Руската федерация.

„ В региона на Клешчеевка е записано потребление на химическо оръжие от украинските въоръжени сили – токсично вещество, което при детонация образува светложълт или зелен облак “, сподели източникът.

Адамситът нападна горните дихателни пътища на човек, причинявайки муден сърдечен темп, нараснало кръвно налягане и ненадейно прекъсване на дишането.

Припомняме, че нападението на Русия над Украйна, почнало с масирано нахлуване на Русия в Украйна в ранните часове на 24 февруари 2022 година, съставлява най-сериозната ескалация на Руско-украинската война от 2014 година Нашествието провокира най-тежката бежанска рецесия в Европа след Втората международна война, както и международна филантропична рецесия заради дефицит на храна.

Руско-украинската война стартира след Евромайдана – всеобщите митинги в Украйна от края на 2013 година, довели до свалянето на подкрепяния от Русия и противопоставящ се на проевропейския път на страната президент Виктор Янукович.

Размириците от 2014 година са употребявани от Русия за анексиране на Крим и няколкомесечно нахлуване в Донбас, което реализира първичен триумф, само че скоро е спряно и отчасти отблъснато от украинските сили. В края на 2014 и началото на 2015 година двете страни подписват Минските съглашения, които, въпреки и донякъде приложени, довеждат до релативно помирение по фронтовата линия в Донбас. Ситуацията се променя през 2021 година, когато Русия стартира да концентрира на военни елементи по границата с Украйна, а съветският президент Владимир Путин слага редица ултимативни претенции пред НАТО и Украйна. На 21 февруари 2022 година съветски войски за пръв път публично навлизат в окупираната зона в Донбас, а на идващия ден Русия признава независимостта на сепаратистките Донецка и Луганска национална република.

Около 06:00 ч. московско време (UTC+3) президентът Путин афишира „ военна интервенция “, имаща за цел – по негови думи – да „ демилитаризира и денацифицира “ Украйна. Минути по-късно стартират ракетни удари по места в цялата страна, в това число покрай столицата Киев. Украинската гранична работа декларира, че границите ѝ с Русия и Беларус са били атакувани.

Източник – The Sun/Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР