Русия заяви, че нейните сили са извършили масиран ответен удар

...
Русия заяви, че нейните сили са извършили масиран ответен удар
Коментари Харесай

Русия: Масовите удари са отмъщение за нападението на Украйна в Брянск


Русия съобщи, че нейните сили са направили " масиран ответен удар " по украинска инфраструктура по-късно, което назова терористична офанзива в съветския район Брянск, който граничи с Украйна, предходната седмица.

Украйна заяви, че минимум шестима цивилни са били убити при първия огромен залп от съветски ракетни удари от средата на февруари.

Руското министерство на защитата съобщи в изказване, че са ударени украински отбранителни компании и друга " военна инфраструктура " с набор от оръжия, в това число хиперзвукови ракети " Кинжал ".

Русия заяви, че е унищожила цели, в това число бази за дронове и обекти, произвеждащи муниции, и е прекъснала превозването на задгранични оръжейни доставки през Украйна по железопътен превоз.

Украинският президент Володимир Зеленски уточни, че са били ударени инфраструктура и жилищни здания в 10 района. „ Окупаторите могат единствено да тероризират цивилни “, сподели той в изказване.

Руското министерство разяснява, че ударите са в отговор на това, което Москва назова терористична офанзива в региона на Брянск предходната седмица, когато членове на група, наречена Руски доброволчески корпус, проведоха навлизане от Украйна.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР