Русия започна да доставя петрол директно на Северна Корея в

...
Русия започна да доставя петрол директно на Северна Корея в
Коментари Харесай

Русия започна директни доставки на петрол за Северна Корея в разрез със санкциите на ООН

Русия стартира да доставя нефт непосредствено на Северна Корея в прорез със глобите на Организация на обединените нации, в допълнение укрепвайки връзките сред властническите режими и нанасяйки нов удар на интернационалните старания за въздържане на Пхенян.

Най-малко пет севернокорейски танкера са пътували този месец, с цел да натоварят петролни артикули от пристанище Восточни в Далечния изток на Русия, съгласно сателитни изображения, споделени с " Файненшъл таймс " от английски мозъчен концерн Royal United Services Institute

Доставките, които са почнали на 7-и март, са първите документирани директни доставки по море от Русия, откогато Съветът за сигурност на Организация на обединените нации, освен това с утвърждението на Москва, наложи през 2017 година строго ограничаване на петролните прехвърляния в отговор на тестванията на нуклеарни оръжия от страна на Пхенян.

" Тези доставки на нефт съставляват цялостна фронтална офанзива против режима на наказания, който в този момент е на ръба на колапса ", уточни пред финансово издание Хю Грифитс, някогашен координатор на групата на Организация на обединените нации, която следи глобите против Северна Корея.

Плавателните съдове, които са под севернокорейски байрак и са класифицирани като танкери за петролни артикули, са посетили едно и също кейово място, ръководено от съветска петролна компания в пристанище Восточни, където наподобява са били натоварени.

Сателитни изображения потвърдиха, че по-късно два от корабите са пътували от пристанище Восточн " до севернокорейското пристанище Чонджин, където наподобява са били разтоварени.

Доставките са факт, откакто през предишния август Северна Корея стартира да доставя хиляди контейнери с муниции на Русия, които военни специалисти настояват, че са съдействали доста за военните старания на Москва в Украйна. Според Royal United Services Institute (RUSI), пристанище Восточни също е употребявано като център за съветски кораби, за които се допуска, че вземат участие в търговията с оръжия сред двете страни.

" Това, което можем да забележим в този момент, е ясно съглашение за бартер на оръжие против нефт в намерено нарушаване на глобите, които съветският президент Владимир Путин подписа преди години персонално, илюстрирайки траекторията на Русия през последните години до страна отвън закона “, сподели Грифитс.

И петте севернокорейски кораба са пътували до пристанище Восточни с изключени транспондери.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР