Русия заляла Украйна с дезинформация месеци преди намесата си на

...
Русия заляла Украйна с дезинформация месеци преди намесата си на
Коментари Харесай

Русия заляла Украйна с дезинформация преди изборите в САЩ през 2016 г.

Русия заляла Украйна с дезинформация месеци преди намесата си на президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година, написа американското издание " Вашингтон пост ".

През пролетта на 2015 година украинският президент Петро Порошенко обезверено се нуждаел от помощта на създателя на " Facebook " Марк Зукърбърг. Правителството на Украйна призовало обществената мрежа да спре популяризираната от Кремъл дезинформация в платформата, която имала за цел да усили недоверието към украинската администрация и да генерира поддръжка за съветска инвазия и окупация на украински територии.

За да притегли вниманието на Зукърбърг, президентът на Украйна изпратил въпрос на среща в централата на " Facebook " в Силициевата котловина. Модераторът на събитието го прочел: " Марк, ще откриете ли офис на " Facebook " в Украйна ". Младите чиновници в залата избухнали в смях. Но държавното управление загатнало, че е съществено. Киев счита, че офис на мрежата с хора, които са осведомени с политическата обстановка в Украйна, може да помогне против съветската дезинформационна война.

Зукърбърг е дал отговор, че ще помислят по въпроса.

Американският вестник написа, че руснаците са употребявали същите способи против Украйна и преди изборите в Съединени американски щати.

Преди събитията през 2014 година руснаците всекидневно са заливали с подправени вести, осъждащи революцията и са се опитвали да легитимират инвазия с изказванието, че Украйна е леговище за ДАЕШ ( " Ислямска страна " ), чеченски терористи и неонацисти.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР