Русия загуби един от най-изтъкнатите си учени в областта на

...
Русия загуби един от най-изтъкнатите си учени в областта на
Коментари Харесай

Един най-изтъкнатите руски учени загина след падане в Московския авиационен институт

Русия загуби един от най-изтъкнатите си учени в региона на авиацията.

Обстоятелствата още не са изяснени. Съобщено е, че е паднал от високо.

Бившият ректор на Московския авиационен институт (МАИ) Анатолий Геращенко е умрял при случай с рухване от високо, оповестява ТАСС, цитирайки пресслужбата на университета, съобщи webcafe.bg.

" На 21 септември 2022 година вследствие на случай Анатолий Николаевич Геращенко, лекар на техническите науки, професор, консултант на ректора на Московския авиационен институт ", се споделя в известие на института.

" В момента се образува комисия за следствие на този факт, в който ще вземат участие представители на Министерството на образованието и науката на Русия, Държавната ревизия по труда в Москва и Московския авиационен институт ", допълват още оттова.

По-рано в медиите се появи информация, че 72-годишният Геращенко е умрял на територията на университета, падайки от огромна височина.

Геращенко е ректор на Московския авиационен институт за интервала през 2007-2015 година

Отбелязва се, че той е академик в региона на автоматизираните задвижвания и изпълнителни механизми на въздухоплавателни средства, създател на повече от 100 научни труда и публикации в региона на задвижващите системи.

Междувременно минимум трима съветски учени от оръжейната стратегия на страната и по-специално свръхзвуковите полети бяха задържани и упрекнати в държавна измяна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР