Русия забрани на 54 британски политици и журналисти да влизат

...
Русия забрани на 54 британски политици и журналисти да влизат
Коментари Харесай

Русия забрани на 54 британски политици и журналисти да влизат в страната

Русия забрани на 54 английски политици и публицисти да влизат в страната като ответна мярка за глобите на Обединеното кралство против нейни жители, оповестиха от английското външното министерство.

Сред пострадалите са министърът на културата Луси Фрейзър и основният прокурор на Международния углавен съд Карим Хан.

В листата са и редица публицисти от Би Би Си, „ Дейли телеграф “ и „ Гардиън “. В изказване на съветското външно министерство се споделя, че този ход е в отговор на " агресивното използване от Лондон на неприятелски антируски курс ".

Луси Фрейзър е глобена за „ интензивно лобиране за интернационалната спортна изолираност на Русия “, до момента в който отговарящият министър за защитата Анабел Голди е разказана като „ виновна за доставката на оръжия на Украйна “.

Сред публицистите на Би Би Си попадат основния изпълнителен шеф Дебора Търнес, водещия и редактор на разбори Рос Аткинс и кореспондента за дезинформация и обществени медии Мариана Спринг. Руското външно министерство съобщи, че ще продължи да уголемява своя „ стоп лист “.

Русия към този момент наложи забрани на редица английски публицисти и военни фигури, както и на стотици определени английски депутати. През юни предходната година Клайв Майри и Орла Герин от Би Би Си бяха измежду публицистите, изпращали репортажи от Украйна, с наложена възбрана. Генералният шеф на медията Тим Дейви също беше в листата.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР