Русия все още е отворена за диалог със Запада, но

...
Русия все още е отворена за диалог със Запада, но
Коментари Харесай

Лавров: Русия е отворена за диалог със Запада

Русия към момента е отворена за разговор със Запада, само че няма да го стартира, в случай че бъде унижавана и упреквана за всичко. Това сподели съветският външен министър Сергей Лавров в ефира на телевизия " Россия-24 ", предава ТАСС. Неговите думи са оповестени на уеб страницата на Министерството на външните работи на Руската федерация.

" Както и преди, ние постоянно сме отворени за разговор. Искаме да разберем защо ще бъде този разговор. Ако Русия би трябвало да бъде унижена, да бъде упреквана за всичко, тогава за подобен диалог не може да се приказва ", добави още Лавров.

„ Ако нашите сътрудници са чули законните опасения на Русия, които изразихме още през декември 2021 година по отношение на въпроса за правно обвързващите гаранции за сигурност в Европа, ние сме подготвени да продължим този разговор по почтен метод, на основата на тъждество, почитание и баланс на ползите на другия “, сподели министърът.

Според Лавров сходен разговор би трябвало да се основава на осъществяването на всички отговорности, поети от страните в предишното за обезпечаване на идентична и неделима сигурност за всички в общия район.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР