Русия вече се задъхва, запасите не са безкрайни. Това обяви

...
Русия вече се задъхва, запасите не са безкрайни. Това обяви
Коментари Харесай

Йордан Божилов: Русия вече се задъхва, запасите не са безкрайни

Русия към този момент се задъхва, запасите не са безкрайни. Това разгласи в " Тази събота " по Би Ти Ви ръководителят на Софийския конгрес за сигурност Йордан Божилов.

" НАТО не желае да се конфронтира във военно връзки с Русия, тъй като това може да ескалира и да излезе отвън надзор. Така, че на този стадий Алиансът само подкрепя украинската войска с разнообразни въоръжения, с логистика и информация ", съобщи той.

По този метод Божилов разяснява решението на НАТО да отхвърли настояването на Киев за зона, неразрешена за полети, над Украйна

" Всяка военна интервенция има за цел осъществяване на политически задания. Ние към момента не знаем каква е политическата задача на Путин ", означи той.

Чрез поставената цел за денацификация на Украйна, Москва цели да откри форма на политическо ръководство, което да е следено от Русия.

" Мисля, че тази цел на Путин доста мъчно ще бъде реализирана. Забавянето на военните дейности стопира реализирането на политическите цели. Русия към този момент се задъхва, запасите не са безкрайни, колкото и огромна да е страната. Оттук нататък Русия ще би трябвало да употребява стандартни оръжия, което пък ще докара до нови жертви, което ще докара до нова ескалация на напрежението ", уточни Божилов.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР