Русия вече е изнесла голяма част от откраднатото от Украйна

...
Русия вече е изнесла голяма част от откраднатото от Украйна
Коментари Харесай

Руските терористи изнасят украинското зърно в Близкия изток

Русия към този момент е изнесла огромна част от откраднатото от Украйна зърно на кораби в Средиземно море, заяви Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна, представено от телевизия " Громадске ".

Според медията зърното се намира на товарни кораби под съветски байрак и евентуално ще бъде откарано в Сирия и оттова контрабандно до други страни от Близкия изток.

Източници от разузнаването настояват, че руснаците не престават да изнасят храни от окупираните територии на Украйна. Така, да вземем за пример, в складовете на град Пологи в Запорожска област се приготвят за превозване в Русия зърно и слънчогледово семе, а камиони, също със зърно, към този момент са отпътували от Енергодар за Крим.

В село Волохов Яр в Харковска област, благодарение на локални съучастници руснаците също изкарвали зърното от хангарите, а от Малая Лепиха в Херсонска област са били откарани 1500 тона зърно за Крим. Според същите разследващи данни за окупирания от Русия полуостров се извозват освен зърно, само че и зеленчуци – цвекло, зеле и картофи.

Според Световната хранителна стратегия на Организация на обединените нации близо 4,5 милиона тона зърно са блокирани в украинските морски пристанища. Преди войната Украйна беше един от най-големите международни снабдители на пшеница и царевица.

" Икономическа истина " заяви, че различен съветски транспортен съд е натоварил 27 000 тона украинско зърно във краткотрайно окупирания Крим. В края на април корабът е отплавал за египетското пристанище Александрия.

Говорителят на Министерството на външните работи на Украйна Олег Николенко е признал за опита за експорт на украинско зърно. Според него украински дипломати са попречили на доставката на зърното.

По данни на Министерството на аграрната политика и храните агресорът към този момент е изнесъл за Русия 400 000 тона зърно от краткотрайно окупираните територии в Луганска, Донецка, Херсонска и Запорожка области. От всяка една от тези области са взети почти по 100 000 тона.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР