Русия вчера унищожи най-голямата топлоелектрическа централа в района на Киев

...
Русия вчера унищожи най-голямата топлоелектрическа централа в района на Киев
Коментари Харесай

Русия е унищожила най-голямата ТЕЦ в района на Киев с нова ракета

Русия през вчерашния ден унищожи най-голямата топлоелектрическа централа в региона на Киев - Триполската Топлоелектрическа централа. Според украинските медии офанзивата е осъществена с нова ракета – X-69.

Отломки, открити в региона на Киев, демонстрират, че Русия е употребила точно тази нова крилата ракета, написа „ Украинска истина “. Defense Express оповестява, че става въпрос за дозвукова крилата ракета, която може да бъде изстрелвана от Су-34 и Су-35.

Смята се, че руснаците са модифицирали високоточната ракета „ въздух-земя “ Х-59, чийто обхват на деяние е до 290 километра. Според някои анализатори X-69 е даже по-опасна от „ Кинжал “.

Руския целеустремено нападна енергийната инфраструктура на Украйна. Триполската Топлоелектрическа централа се намира на близо 45 километра от столицата Киев. След изваждането от употреба на Чернобилската АЕЦ точно Триполската Топлоелектрическа централа се трансформира в най-голямото дружество за произвеждане на сила в региона.

Кметът на Киев Виталий Кличко изиска незабавно спомагателни оръжейни доставки от съдружниците на Украйна, с цел да отблъсне засилващите се съветски офанзиви против страната, заяви ДПА. „ Това е война на запаси, по тази причина и се нуждаем от поддръжката на нашите сътрудници “, съобщи Кличко. Той добави, че Украйна незабавно се нуждае от системи за противовъздушна защита. Такова искане непрекъснато насочва и президентът Володимир Зеленски.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР