Русия възстановява потенциала си и се готви за възможна конфронтация

...
Русия възстановява потенциала си и се готви за възможна конфронтация
Коментари Харесай

Генерал от НАТО: Русия възстановява силите си и се готви за конфронтация с НАТО

Русия възвръща капацитета си и се готви за допустима борба със Северноатлантическия алианс, декларира генерал-лейтенант Юрген-Йоахим декор Сандрарт, пълководец на Многонационалния корпус на НАТО Североизток в изявление за LRT, представен от „ Фокус “.

" НАТО работи като защитителен съюз и не съставлява опасност за Русия, само че НАТО ще отговори, в случай че опасност от Руската федерация докара до настъпателна интервенция, тип навлизане или нарушение на нашата целокупност ", показва генералът.
Според него НАТО е достигнал статута на цялостна групова отбранителна система- самите страни домакини влагат доста в своята защита и те интегрират проектите си за вътрешна защита в отбранителните проекти на НАТО. Държави, предоставящи войски като Съединени американски щати, Канада, Германия, Англия и други, също са вложили съществени средства и са поели задължения.

" От позиция на Москва, несъмнено, Сувалки ( Североизточна Полша) спънка по пътя за свързване на Калининград с континентална Русия. От това умозаключавам, че това е основен район и би трябвало да сме сигурни, че Сувалкският пролом постоянно остава отворен и обезпечава независимост на придвижването и целостта на този район “, декларира Юрген-Йоахим декор Сандрарт.

" Русия сега значително е ангажирана с войната си против Украйна, само че  вече е почнала и ще продължи да възвръща своите качества настрана от войната в Украйна. Това съставлява нараснала опасност за района на Балтийско море ".

" Грешка е да се мисли, че можем да се защитим от Русия единствено посредством закупуване на дронове и системи за противовъздушна защита. Бойното поле, както и до момента, ще се дефинира от комбинацията от сухопътни, морски, въздушни и кибер сили ", цитира РБК-Украйна част от изявлението с ген. Юрген-Йоахим декор Сандрарт.

Генералът е уверен, че времето е от значително значение за НАТО, тъй че подготовката им за защита, тяхната подготвеност би трябвало да бъде по-бърза от възобновяване на Русия.

" Само в случай че Руската федерация счете нашата подготвеност за задоволителна, ние няма да позволим на Русия да се възползва от тази опция, като сътвори ефикасен възпиращ фактор. И единствено благонадежден възпиращ фактор ще ни избави от нуждата да стартираме война ", прибавя той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР