Русия в четвъртък изстреля за първи път своята космическа ракета

...
Русия в четвъртък изстреля за първи път своята космическа ракета
Коментари Харесай

Русия изстреля първата космическа ракета Ангара-А5 от космодрума Восточний

Русия в четвъртък изстреля за първи път своята галактическа ракета Ангара-А5 от космодрума Восточний в Далечния изток, като сполучливо сложи тестов товар в ниска орбита като част от напъните за създаване на нова постсъветска ракета притежател, предава " Ройтерс ".

Тестовото изстрелване на Ангара-А5, първата постсъветска галактическа ракета на Русия , имаше за цел да подчертае упоритостта на Москва да бъде огромна галактическа мощ и възходящото значение на Восточний, ситуиран в горите на региона на Амур в Далечния изток на Русия.

Но две изстрелвания на ракетата Ангара във вторник и сряда заради нередовност на система за херметизиране и по-късно проблем със системата за ръководство на изстрелването на мотора.

За облекчение на съветските галактически чиновници, имаха шанс в четвъртък при третия опит, единствено часове преди Русия да отпразнува Деня на космонавта, отбелязващ деня, когато преди 63 години Юрий Гагарин от Съветския съюз стана първият човек в открития космос.

" Има пускане на мотора, полетът е естествен ", сподели контролът на задачата, до момента в който ракетата излиташе към космоса, достигайки повече от 25 000 километра в час за минути.

" Резервоарите за гориво се отделиха и по-късно централната секция се отдели и тестов товар беше подложен в орбита ", споделиха от съветската галактическа организация Роскосмос.

" Ракетата работи обикновено ", споделиха от Роскосмос. " С това изстрелване започнаха летателно-проектните тествания на галактическия ракетен комплекс " Амур " с ракети-носители от тежък клас " Ангара " на Восточний.

54,5-метровата тристепенна ракета с маса към 773 тона може да придвижи към 24,5 тона в космоса, съгласно съветския вестник " Комерсант ".

Министерството на защитата също взе участие в плана, който съгласно Москва употребява единствено съветски съставни елементи и по-малко нездравословно за околната среда гориво и ще размени Протон М като тежкотоварна съветска ракета, която е в употреба от средата на 60-те години на предишния век.

Русия стартира плана Ангара няколко години след разпадането на Съветския съюз през 1991 година в опит да създаде произведена в Русия ракета-носител, която може да обезпечи достъп до космоса даже без космодрума Байконур, който Русия наема от Казахстан.

" Създаването на ракетно-космическия комплекс " Ангара " (КРК) е задача от изключително национално значение ", съобщи Роскосмос.

" Въвеждането в употреба на галактическия транспортен съд " Ангара " ще разреши на Русия да изстрелва от своя територия галактически кораби от всевъзможен вид и ще обезпечи на страната ни самостоятелен обезпечен достъп до космоса.

Първият тестов полет Ангара-А5 се организира през 2014 година, а различен последва през 2020 година, и двата от Плесецк в Северна Русия. Последва непълен тест през 2021 година, който беше несполучлив.

" Союз МС-24 " се завърна на Земята

Астронавтът на НАСА Лорал О`Хара, космонавтът на " Роскосмос " Олег Новицки и представителят на Беларус Марина Василевская се прибраха от МКС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР