Русия трябва да се изтегли от Украйна и да прекрати

...
Русия трябва да се изтегли от Украйна и да прекрати
Коментари Харесай

Сунак скочи остро на Лавров: Русия да се изтегли от Украйна и да прекрати тази варварска война

Русия би трябвало да се изтегли от Украйна и да приключи тази варварска война.

Това съобщи английският министър председател Риши Сунак, влизайки в дирекна борба с съветския външен министър Сергей Лавров на срещата на Г-20.

Новият английски министър председател съобщи това по време на първата сесия, на която остро разкритикува отсъствието на Владимир Путин от срещата на остров Бали.

С тази тирада той стана първият английски министър председател, конфронтирал се с съветски публични представители от началото на войната през февруари.

„ Видно е, че Путин не е в положение да се причисли към нас тук. Може би, в случай че бе пристигнал, щяхме да се заемем с решаването на казуса. А единственото решение е Русия да напусне Украйна и да се постави завършек на тази варварска война “, съобщи Сунак.

Той добави, че Англия отхвърля тази експанзия и ще поддържа Украйна толкоз дълго, колкото е нужно.

Британският министър председател порица Москва за това, че атакува съседите си, че нападна градска инфраструктура и цивилно население, както и че заплашва с нуклеарна ескалация.

В завоалиран укор към тези народи, които са останали неутрални във връзка с спора, в това число Китай и Индия, Сунак акцентира, че всички страни са в по-голяма заплаха заради създалия се казус.

„ Незаконното навлизане на Русия в Украйна има дълбоки последствия за всички нас, тъй като подкопава главните правила на суверенитета и териториалната целокупност “, добави Сунак.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР