Русия спира да плаща вноските си в Парламентарната асамблея на

...
Русия спира да плаща вноските си в Парламентарната асамблея на
Коментари Харесай

Русия спира да плаща вноските си в Парламентарната асамблея на ОЧИС

Русия стопира да заплаща вноските си в Парламентарната асамблея на Организацията за черноморско икономическо сътрудничествои (ОЧИС)* ще обмисли дали е допустимо да продължи работата си в организацията. Това разгласи за ТАСС и. д. ръководителката на непрекъснатата делегация на горната камара на съветския парламент в Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо съдействие Олга Тимофеева, представена от Българска телеграфна агенция. 

Украинците се пробват да изключат Русия от организацията, която самата тя сътвори дружно с Турция, съобщи Тимофеева. По нейните думи на съвещанието на асамблеята " украинската делегация е направила същински цирк, пробвайки се да хвърли виновността за всички проблеми върху Русия ". 

Междувременно сръбският външен министър Ивица Дачич сподели, че Сърбия е подготвена да помогне за разрешаване на проблемите в ОЧИС и да поеме председателството на организацията през 2023 година

На среща с генералния секретар на ОЧИС Лазар Комънеску Дачич е изразил подготвеност Белград да се включи интензивно в границите на ОЧИС, с цел да способства за решаването на всички значими въпроси, в това число въпроса за председателството, оповестява телевизия Ен1. По думите наминистъра е нужен разговор, както и съдействие сред всички членове на ОЧИС.

Комънеску е представен да споделя, че секретариатът на ОЧИС е подготвен да се съветва в тясно съдействие с Белград за реализиране на градивни решения и връщане на организацията към главните ѝ действия в полза на всички нейни членове.

*Организацията за черноморско икономическо съдействие (съкратено ОЧИС) е междудържавна икономическа организация за съдействие в района на Черно море. Бива определяна и като " икономическа организация от районен вид ", " икономическо обединяване на страни от Черноморския район ", а може да се срещне и под наименованията " Пакт за черноморско икономическо съдействие " (ПAЧИС), " Зона за черноморско икономическо съдействие " (ЗЧИС), четем в Уикипедия. Страни-членки на организацията са: Албания, Армения, Азербайджан, България, Грузия, Гърция, Молдова, Румъния, Русия, Сърбия, Черна гора, Турция и Украйна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР