Русия ще засили военния си капацитет в своите западни и

...
Русия ще засили военния си капацитет в своите западни и
Коментари Харесай

Русия трупа военна мощ по границата с Финландия

Русия ще ускори военния си потенциал в своите западни и северозападни райони в отговор на предстоящото присъединение на Финландия към НАТО на следващия ден. Това съобщи съветският заместник-министър на външните работи Александър Грушко, представен от " Ройтерс " и РИА Новости.

" Ще засилим военния си капацитет в западно и северозападно направление. В случай че във Финландия бъдат ситуирани сили и запаси на други членове на НАТО, ще предприемем спомагателни стъпки за надеждно обезпечаване на военната сигурност на Русия ", увери той.

Швеция и Финландия публично аплайваха дружно за присъединение към Алианса през май предходната година, изоставяйки десетилетия военна необвързаност - решение, провокирано от войната на Русия против Украйна, която стартира на 24 февруари 2022 година

Русия и Финландия имат обща граница от към 1340 км. Членството на Хелзинки в Алианса почти ще удвои сухопътната граница на военния съюз с Москва.

Миналата година съветският министър на защитата Сергей Шойгу уточни, че Русия подхваща " съответни контрамерки " и ще образува 12 елементи и дивизии в своя западен боен окръг.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР