Русия ще предприеме мерки, включително огледални мерки, ако заплахите на

...
Русия ще предприеме мерки, включително огледални мерки, ако заплахите на
Коментари Харесай

Рябков: Русия ще вземе мерки, ако Западът осъществи идеята за конфискация на руски активи

Русия ще предприеме ограничения, в това число огледални ограничения, в случай че заканите на Запада за конфискуване на съветски активи се осъществят. Това сподели пред публицисти заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Рябков, оповестяват съветски медии.

„ Ние, несъмнено, ще вземем ограничения, в случай че се стигне до осъществяване на сходни закани, в това число и с огледален темперамент, само че в този момент няма причина да ги разгласяваме, с цел да не бъде това спомагателен тласък за така наречен умствен развой на нашите съперници. Това ни е безусловно излишно ", сподели зам.-министърът.

Според Рябков към този момент е ясно, че „ концепцията последователно придобива все по-конкретни очертания, макар че на процедура нещата към момента не са стигнали до нейната реализация “.

В същото време, както означи високопоставеният посланик, Руската федерация „ не чака никакви рационални дейности или стъпки от западните съперници, които биха показали най-малко минимално схващане какъв брой нездравословно и контрапродуктивно е самото разискване на тази тематика “.

Както сподели по-рано помощник-държавният секретар на Съединени американски щати по европейските и евразийските въпроси Джеймс О`Брайън, Вашингтон към момента не е взел дефинитивни решения по отношение на вероятната конфискация на към 300 милиарда $ съветски активи, замразени на Запад. Според него решението ще бъде взето в съдействие с сътрудници от Г-7.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР