Русия ще подобри противовъздушната отбрана на Сирия, като до две

...
Русия ще подобри противовъздушната отбрана на Сирия, като до две
Коментари Харесай

Русия дава на Башар Асад зенитни комплекси С-300

Русия ще усъвършенства противовъздушната защита на Сирия, като до две седмици достави на армията ѝ зенитни ракетни комплекси С-300, поради случая със сваления съветски разследващ аероплан Ил-20, заяви през днешния ден съветският боен министър Сергей Шойгу. 
 Русия упрекна израелските Военновъздушни сили за свалянето на самолета й в Сирия  Израел упрекна Дамаск, Иран и Хизбула за свалянето на съветския аероплан
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че това не е ориентирано против трета страна, само че уточни, че съгласно съветските военни специалисти причина за случая са „ преднамерените дейности на израелски летци, което не може да не нанесе вреди “ на връзките. Той добави, че съветският президент Владимир Путин е уведомил сирийския си сътрудник Башар Асад за плануваната доставка на С-300 в диалог по телефона.

Шойгу заяви още, че по разпореждане на президента Путин се подхващат и други ограничения за сигурност - командните пунктове на сирийската Противовъздушна отбрана ще бъдат оборудвани с автоматизирани системи за ръководство, доставяни по-рано единствено на съветските въоръжени сили.

Освен това Русия ще заглушава над Средиземно море сателитната навигация, бордовите радиолокационни станции и свързочни системи на бойната авиация, която нападна обекти в Сирия, уточни министърът, представен от ТАСС.

Мерките са в отговор на свалянето на съветския Ил-20 с 15 души на борда над морето предходната седмица със сирийска зенитна система С-200, като Москва упрекна за случая Израел, чиито изтребители Ф-16 употребявали съветския аероплан за прикритие, до момента в който атакували цели в сирийската провинция Латакия.

Израел отхвърля обвиняванията, като твърди, че когато сирийците стреляли, неговите Ф-16 към този момент били над израелска територия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР