Русия ще подготви и ще изпрати информация на САЩ в

...
Русия ще подготви и ще изпрати информация на САЩ в
Коментари Харесай

Москва: Ще отговорим на притеснението на САЩ за опасно доближаване на сателити на двете държави

Русия ще приготви и ще изпрати информация на Съединени американски щати в отговор на сигнали за рисково доближаване на спътници на двете страни. Това съобщи заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков, представен от Интерфакс.

По-рано списание " Тайм " писа, че става въпрос за рисково приближаване на съветски спътници " Космос 2542 " и " Космос 2543 " до американския USA 245, прочут като KH-11.

Не заобикаляме разговор с американците по този въпрос. Ние фактически получихме от тях съответните сигнали, ние ще отговорим на тези сигнали, отговори Рябков на въпрос.

Според него по-голямо внимание би трябвало да се обърне на тематиката за галактическите дейности, недопускането на оръжия в космоса и дълготрайната резистентност на галактическите дейности.

По-рано този месец Съединени американски щати използваха дипломатически канали, с цел да изразят безпокойството си пред Русия във връзка евентуално рискови маневри на съветски спътници до орбитата на американски сателит-разузнавач. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР