Русия ще плати цената на наложените й санкции от Западните

...
Русия ще плати цената на наложените й санкции от Западните
Коментари Харесай

Стив Ханке: За Европа цената на санкциите спрямо Русия ще бъде зашеметяваща

Русия ще заплати цената на наложените й наказания от Западните страни, само че тази цена " бледнее " на фона на следствията за останалия свят. Това споделя световноизвестният американски професор по приложна стопанска система Стив Ханке, написа Asia Times. (Проф. Стив Ханке е именуван у нас " бащата " на валутния ръб.)

Според проф. Ханке, рестриктивните мерки по отношение на Москва са се оказали контрапродуктивни, неефективни и до момента не съумяха да повлияят на съветската външна политика.

Известният икономист счита, че оценките на централните и на капиталовите банки, на Международния валутен фонд (МВФ), както и на разнообразни неправителствени организации, по отношение на въздействието на рецесията в Украйна върху стопанските системи на страните, имат инцидентен и непълен темперамент.

Неговото мнение е, че това е " единствено върхът на айсберга ". Разходите, свързани със глобите, ще бъдат зашеметяващи ", предвижда професорът.

Най-тежки загуби по всяка възможност ще понесе Европейският съюз (ЕС), като се изключи Унгария, твърди икономистът. " Последствията от спиранията във веригите за доставки, породени от антируските наказания, няма да се лимитират до Европейски Съюз и Съединени американски щати. Те ще се разпрострат по целия свят, като доста ще утежнят икономическата обстановка на бедните страни и бедните нации ", предвижда Стив Ханке.

Професорът отбелязва, че международните пазари на нефт и газ евентуално " ще се политизират и Балканизират ". По думите му, доставките на нефт няма да се правят по този начин свободно, както през последните 40 години. " В резултат на това, всеки в последна сметка ще заплаща повече, в сравнение с би му коствало при досегашните условия ", прецизира икономистът.

През последните седмици не малко интернационалните анализатори изрекоха мнения, че антируските наказания и последвалото нарастване на цените на енергоносителите, могат да доведат стопанска система на Съединени американски щати до криза.

Последиците от глобите се разясниха и в публикация на The Hill. Авторът отбелязва, че скокът на цените на енергоносителите " засегна мощно доста семейства и стопански браншове в Съединени американски щати и може да има доста по-сериозни последствия за американската и международната стопанска система, в сравнение с се смяташе в началото ".

Авторът на публикацията показва, че е належащо да се диверсифицират доставките на нефт, с цел да се понижи рискът от ненадейно повишаване на цените им. Отбелязва се, че в тази връзка е належащо да се обърне внимание и на Иран, който има големи петролни ресурси.

Освен това е належащо страните да поддържат напъните за създаване на различни източници на сила, се споделя още в материала на The Hill.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР