Русия сериозно обмисля да замени американския долар с Bitcoin като

...
Русия сериозно обмисля да замени американския долар с Bitcoin като
Коментари Харесай

Русия се отказва от долара и преминава към Bitcoin?

Русия съществено обмисля да размени американския $ с Bitcoin като аварийна валута в опит да ограничи въздействието на наложените от Съединени американски щати наказания върху стопанската система й, оповестява списание Fortune .

В началото на месеца новинарският уебсайт за криптовалути Micky цитира съветски икономист, непосредствен до съветското държавно управление, който твърди, че американските наказания принуждават Русия и някои олигарси " да се отърват от американски активи и долари и да влагат извънредно доста " в Bitcoin.
 Русия продава дълга на Съединени американски щати с рекордно движение. Ето за какво
Русия продава дълга на Съединени американски щати с рекордно движение. Ето за какво

Икономиката има потребност от свежи пари, а американските облигации са добра договорка

Според Владислав Гинко, икономист от Руска президентска академия за национално стопанство и обществена администрация, страната би трябвало да разнообрази валутните си запаси, а преходът от долари към криптовалутата може да стартира напълно скоро.

" Централната банка на Русия има 466 милиарда $ запаси и би трябвало да ги диверсифицира при положение, че има лимитирани благоприятни условия за това (в бъдеще) ", показва Гинко.
 Русия не разрешава Bitcoin
Още една огромна стопанска система не разрешава Bitcoin

Използването им води до безпричинно високи опасности

Първата вълна на обилни вложения на съветското държавно управление в Bitcoin може да е на стойност 10 милиарда долари и да стане факт напълно скоро. Икономистът планува, че Кремъл ще стартира да диверсифицира запасите си с Bitcoin през февруари, щом Конгресът на Съединени американски щати ще вкара нови наказания против Москва.

" Вярвам, че идва (времето), когато когато други страни ще стартират да вършат това, а Русия има брилянтен късмет да влага в тежко подценения Bitcoin ", твърди Гинко.
 Съединени американски щати готви смазващи наказания против най-важните елементи от стопанската система на Русия
Съединени американски щати готви смазващи наказания против най-важните елементи от стопанската система на Русия

Сенатори внесоха " закон от пъкъла " като възмездие за намесата на Кремъл в американските избори

Конгресът наложи наказания на Русия след разкритията на американските разследващи организации, че Москва се намесила в президентските избори през 2016 година и още веднъж след отравянето на някогашния съветски шпионин Сергей Скрипал. В момента Съединени американски щати приготвят нова вълна от ограничавания против съветската стопанска система.

Руският президент Владимир Путин изрази интерес към Bitcoin, като съобщи през предишното лято, че криптовалутата " има своето място в света ". Според английския Telegraph прехвърлянето на долари в Bitcoin може да се употребява междинна криптовалута, евентуално издаванa от съветска банка, преди Русия да може да купи Bitcoin посредством някоя криптоборса.
 Как глобите на Тръмп изпълниха хазната на Путин?
Как глобите на Тръмп изпълниха хазната на Путин?

Скъпият нефт и евтината рубла въздействат добре на финансите на Русия

Изготвянето на законодателна рамка за търговията с криптовалути е главен приоритет в дневния ред на съветските депутати за 2019 година Русия счита да се насочи към развиването на цифровата стопанска система, оставяйки скептицизма към виртуалните валути в предишното.

Сайтът за криптовалути Mickey оповестява за " огромно и извънредно нарастване " на извънборсовите покупки на Bitcoin от съветски жители, което демонстрира спомагателен интерес към витуалната валута в Русия.

От началото на 2018 година най-голямата съветска търсачка Yandex също удари едно рамо на Bitcoin, давайки опция на потребителите си непосредствено да ревизират настоящия обменен курс на криптовалутата към долари, евро и английски паундове.

Bitcoin сега се търгува към 3500 $, само че при вложения в него от огромна стопанска система като съветската, сигурно цената му ще се увеличи.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР