Русия се похвали днес, че е пробила украинската отбрана в

...
Русия се похвали днес, че е пробила украинската отбрана в
Коментари Харесай

Войната днес: Русия се хвали с пробив в Луганска област

Русия се похвали през днешния ден, че е пробила украинската защита в украинската Луганска област, а украинският президент Володимир Зеленски призна, че ситуацията в Донбас е тежко и че там се водят яростни сражения за всеки метър земя.

Русия се готви да одобри закони за интеграцията на четири украински области, които отчасти управлява и които президентът Владимир Путин разгласи за присъединени към страната му предишния септември.

В същоте време в Брюксел, в коридорите на среща на военните министри на НАТО, немският министър на защитата Борис Писториус съобщи, че 2 % от брутния вътрешен артикул би трябвало да бъде минимумът на отбранителните разноски на страните членки на алианса.

Думите му пристигнаха на фона на констатирано вчера от сътрудниците му изпразване на запасите от муниции на съдружниците, които поддържат Украйна. Оказва се, че дневно тя изстрелва повече снаряди, в сравнение с те могат да ѝ доставят.

Руските войски са съумели да пробият част от защитата на украинските сили в Луганска област, заяви министерството на защитата в Москва, представено от Ройтерс.

" В хода на настъплението украинските войски безредно отстъпиха на разстояние до три километра от заеманите от тях преди този момент рубежи ", уточни ведомството в канала си в обществената мрежа Телеграм. " Дори по-укрепената втора отбранителна линия на съперника не съумя да предотврати пробива на съветските военнослужещи. "

Ройтерс отбелязва, че информацията не може да бъде тествана посредством самостоятелен източник.

" Ситуацията на фронтовата линия в Източна Украйна, изключително в Донецка и Луганска област, остава извънредно сложна ", призна през днешния ден президентът Володимир Зеленски, представен от Франс прес.

В обичайното си вечерно видеообръщение Зеленски сподели, че " това е безусловно борба за всеки метър украинска земя ".
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР